Choď na obsah Choď na menu

Ako začať s jazdectvom

12. 1. 2017

Na učenie jazdy na koňoch nie je nikdy neskoro, dá sa začať učiť v každom veku. Ak ste typ človeka, ktorého láka pohľad na svet z konského chrbta, tak tento článok je práve pre vás.

Inštruktor

V jazdectve je dôležitá symbióza medzi jazdcom a koňom, ktorú je možné vytvoriť s pomocou skúseného inštruktora, ktorý jazdca naučí kľudnému a prirodzenému správaniu v sedle či mimo neho. Čas v sedle má byť pre jazdca kombináciou potešenia a zároveň úsilia o zlepšenie, preto treba nájsť inštruktora, ktorý vytvára priateľskú atmosféru, v opačnom prípade nás môže odradiť už na začiatku.

Jazdiareň

Pri výbere stajne, ranču , klubu či iného miesta na jazdenie je dôležité ho najprv nezáväzne navštíviť a overiť si či spĺňa naše kritéria. Najdôležitejšie kritéria sú hlavne- vzdialenosť jazdiarne a nášho bydliska, finančné možnosti, zázemie jazdiarne a vychádzky do prírody, empatie zamestnancov, ochota inštruktora.

Výstroj jazdca

Na začiatku nie je dôležité investovať peniaze do drahej jazdeckej výstroje. Dôležité je, aby sa jazdec cítil pohodlne. Nesmieme však zabudnúť na jazdeckú prilbu, nemusia ju požičiavať všetky kluby.

odporúčam pozrieť si video

jazdec-stoji-vedla-kona.png

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Alex - Jazdectvo

27. 2. 2017 9:52

Pekný článok :) ♥

Alex - Jazdectvo

27. 2. 2017 9:52

Pekný článok :) ♥